24 Juni

Kategori: Allmänt

 
 
Jaha, ännu en vecka har gått. Den här veckan blev det bara 6 träningspass på tre dagar (eftersom vi åkte bort i torsdags), så helt okej men hade förstå velat slå de 9 från förra veckan. ;) Får satsa igen från och med imorgon. ^^
 
I torsdags åkte vi i alla fall till Löparö med familjen för att hälsa på Putte, Lena och Mette i deras stuga och fira midsommar. Det var jättetrevligt och vi hade sån tur med vädret på fredagen! Åt god mat och lekte min traditionella tipspromenad. :) Ovan är även en bild på stugan och deras brygga. :)
 
Annars har det inte hänt så mycket mer...Känns dock som om sommaren går väldigt fort, har massa saker jag vill hinna med men helgerna tillägnas till respetive familjer och vardagarna till träningspass. Hade tänkt att både spackla om balkongväggen, måla skåpsluckorna, måla tavlor, träffa vänner etc och snart har halva sommaren gått! Har i alla fall tänkt klämma in en resa upp till Sundsvall men vi får väl se när det blir av. ;P
 
Ps. Jag tycker inte om den nya layouten hos blogg.se!! x(

Nästan!

Kategori: Allmänt

Det blev ett nästan med avseende på mitt träningsmål den här veckan. ;) Meningen var ju att jag skulle försöka träna 2ggr/dag = 14 ggr denna vecka men det blev "bara" 9... rätt stolt ändå, jag har ju åtminstone kommit igång ordentligt! Planen är att försöka köra minst 9 ggr nästa vecka också men vi åker bort på torsdag så har bara 3-4 dagar på mig att lyckas... så vi får väl se.

Förutom träningen denna vecka så har jag även träffat Emma ifrån min gymnasieklass, det var nästan ett halvår sedan vi sågs sist så det var trevligt! Pratade mycket film och böcker och utbytte tips, awesome för hon berättade att Stardust-filmen var baserad på en bok (vilket jag inte hade en aning om) så besökte bibblan och lånade bland annat den och sen en fantasy-serie av Tad Williams som heter Skuggmark, inte lika bra som Eddings såklart men helt godkänt!

Igår åkte vi hem till Finspång och sov över för att fira mamma som fyllde år. Vi grillade, umgicks och hade såååå roligt med appen photo booth på mammas födelsedagspresent- en Ipad. ;) På kvällen tittade Niklas och jag på Thor, den var bra men gah- varför ska alla filmer ha en filmsekvens efter eftertexterna??! Nu visste vi ju att detta är ett vanligt förekommande fenomen så skrollade fram tills sista scenen (vilken cliff-hanger!) men tycker synd om alla som missar sånt. xP Samma sak med PotC... Summering är i alla fall att det har varit en bra vecka. ^^

Ps. Jag är helt förlamad pågrund av enorm träningsvärk, särskilt efter skivstångspasset i fredag - skönt att det är cykling imorgon så jag hinner vila armarna lite!

LCHF

Kategori: Allmänt

Jahopp, nu har jag kört LCHF i en månad och jag måste säga att jag mår prima av det. Niklas var lite sugen på att testa det precis när vi flyttat in till nya lägenheten men vi var lite skeptiska till om det skulle vara bra eftersom man hört rykten om att flera mår dåligt av det och att det blir en jobbig övergångsperiod. Men för en månad sen bestämde jag mig för att jag skulle prova det, inte så mycket en gå-ner-i-vikt-diet som en sockeravvänjningsmetod, sen har ju viktnedgången varit en bonus såklart. :) Trodde att det skulle vara svårt eftersom man är rätt fast i fredags/lördags-godis. Även om man hållt sig till viktväktarna har man ju ändå fått äta det - dock i kontrollerad mängd. Men det har varit ganska lätt faktiskt, har nästan saknat pasta mer än godis och chips! Choklad har man ju kunnat äta till viss del så länge det har varit minst 70% och en mindre mängd så det har inte heller varit några problem. Sen har det funnits tillfällen då det varit särskilt svårt, exempelvis födelsedagsfirande. Då bjuds det ju på fika och goda luncher etc, men har löst problemet med att ta med eget gjort på lchf-recept. :) Tror den där helt-förbjudet-mentaliteten funkar bättre för mig än att hela tiden frestas för att det är tillåtet, och sen slippa räkna points också - det händer lätt att man överslagsräknar och så blir det fel eller så fuskar man en dag och då blir hela veckan "förstörd". Då är det lättare med lchf eftersom det snarare blir att ta en dag i sänder... Så på en månad tror jag att jag endast fuskar ett par gånger, och då inget drastiskt utan en dag med lite vanlig glass och en annan dag med smörgåstårta (där egentligen bara brödet var förbjudet). Så det är jag ganska stolt över. :) Niklas började även äta enligt lchf för två veckor sedan, innan skulle han testa om han var intolerant mot laktor eller mjölkprotein och det var ett helsike att anpassa middagen då, blev att köra varsin maträtt nästan. Det gjorde dock ingen skillnad så han slutade och började käka lchf istället och nu mår han bättre faktiskt, så det är väldigt positivt. :)

Det här halvåret har jag även kommit igång ordentligt med träningen igen, mellan 3-4 pass i veckan - cykel activio, crossfit, bodycombat, afropowerdance etc. Det är så roligt när man väl är där, gäller bara att ta sig i kragen för att cykla iväg till träning eftersom det egentligen är det jobbigaste. ;P Nu har jag dock inte tränat på två veckor för att drabbats av en förjävlig förkylning, halsont och snorig nästan konstant- usch. >_< Imorgon ska jag dock köra igång igen eftersom halsontet är helt borta. Det blir även starten på mitt lilla sommarprojekt som inspirerades av programmet Älskling du har blivit en tjockis. Ska försöka träna minst två gånger/dag (nyckelord: försöka) ;) - tänker inte halshugga mig själv om jag missar någon dag, men ska försöka vara hård mot mig själv. Medleys sommarschema är riktigt bra och det finns en jättefin och enorm utedel där man kan ligga och sola och bada vilket innebär att jag kanske tar med mig träningskläder, bok att läsa och en lätt lunch och spenderar hela dagen där om vädret tillåter!

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Sådär ja! Har suttit och tragglat med den här jobbiga bloggen i flera timmar för att den ska se någorlunda presentabel ut! Jösses, sist jag jobbade med html-koder var nog i mellanstadiet när jag spenderade somrarna med att gå på "dataskola"... nostalgi. Eftersom det inte blev något sommarjobb för mig  det här året så har jag dock all tid i världen att finputsa layouten och färgerna. ;) Hm, har fått för mig att jag hädanefter ska skriva blogginläggen på engelska, behöver öva det skriftliga eftersom jag inte får det genom skolan längre.. vi får väl se hur det går.